Feldenkrais Metod

Feldenkrais Metod ®, razvijen kroz 40 godina studija dr. Moshe Feldenkraisa, je revolucionarni pristup razumevanju funkcionisanja čoveka. Koristi pokret i pažnju kako bi poboljšali naše prirodne sposobnosti za učenje, promenu i nastavak razvoja tokom čitavog života.

U celom svetu, Feldenkrais Metod raste i nalazi primenu u nauci i umetnosti. Feldenkrais koristi pokret, pažnju i senzorno preobrazovanje kako bi promovisao lakoću i udobnost, poboljšao koordinaciju i fleksibilnost, proširio samopouzdanje i podstakao veću vitalnost.

Feldenkrais pruža novi i kreativan način da poboljša ljudske performanse u sportu i umetnosti. Neverovatan je u svojoj svestranosti. Feldenkrais Metod može olakšati rehabilitaciju od nesreća i bolesti, sprečiti povrede i pomoći osobama sa kašnjenjem u učenju ili sa neurološkim degenerativnim poremećajima kao što je Multipla Skleroza, Feldenkrais se bavi fizičkim naukama, borilačkim veštinama i svim ljudskim naukama. Feldenkrais Metod obuhvata razvojno zasnovane obrasce ljudskog pokreta i ponašanja.

Lekcije Feldenkrais-a podrazumijevaju dva glavna oblika - Svijest kroz pokret ® i funkcionalnu integraciju ®.

Svest kroz pokret časovi su verbalno usmereni časovi pokreta, koji se obično rade u grupi. Kako svaka osoba istražuje kretanja, oni doživljavaju veći broj mogućnosti ljudskog pokreta i funkcionisanja. Obrasci kretanja istraženi su na različitim pozicijama, uključujući sedenje, ležanje, stajanje i hodanje.

Sesija funkcionalne integracije je individualna lekcija, koristeći nežnu, neinvazivnu praktičnu interakciju kako bi vodila učenika ka novoj ili različitoj upotrebi svog tela.