Upoznajte predavače na SCCS Beograd 2017!

20161006_17_20161003_00_Vladan_Radonjic.png

U narednih nekoliko nedelja ćemo vam predstaviti malo detaljnije sve naše predavače. Prvi u nizu je Vladan Radonjić, koji iza sebe ima impresivnu karijeru kondicionog trenera.

Vladanova kratka biografija:

U sezoni 2007/2008 sa košarkaškim klubom “Lions” iz Vršca osvaja prvo mesto u Prvoj ligi Srbije. Kao kondicioni trener košarkaškog kluba “Partizan” u takmičarskoj 2008/2009 sezoni osvaja Nacionalno prvenstvo Srbije, Kup Srbije, regionalnu Jadransku ligu i plasman u osam najboljih timova Evrope. Takođe tokom 2008. godine odbranio je magistarsku tezu pod naslovom “Komparativna analiza relevantnih morfoloških, motoričkih i funkcionalnih sposobnosti košarkaša Srbije, Mađarske i Slovenije. Na Evropskom prvenstvu za malade 2009. godine sa reprezentacijom Srbije osvaja zlatnu medalju. U takmičarskoj 2009/2010. godini sa košarkaškim klubom “Partizan” osvaja Nacionalno prvenstvo Srbije, Kup Srbije, regionalnu Jadransku ligu i plasman među četiri najbolje evropske ekipe. U 2010. godini radi kao kondicioni trener CSKA iz Moskve. Kao kondicioni trener Partizana u sezoni 2011/2012 osvaja Nacionalno prvenstvo Srbije i Kup Srbije. Na Fakultetu za menadžment u sportu doktorirao je 2013. godine na temu “Telesni i motorički status košarkaša u odnosu na takmičarski nivo”. Kao predavač učestvovao je na nekoliko međunarodnih seminara za sportske trenere. Od sezone 2013-14 Vladan radi u zenskoj odbojci za tim Rabita Baku iz Azerbejdzana, sa kojim je osvojio zlatnu medalju u prvenstvu Azerbejdzana. U sezoni 2014-15 Vladan je pomogao ekipi Volero iz Ciriha da osvoji svajcarski kup i prvenstvo. Vladan je i dalje angazovan kao kondicioni trener u Voleru.

Pitali smo Vladana:

Zdravo Vladane, hvala ti na izdvojenom vremenu i ako si veoma zauzet, trenutno se nalaziš u Istanbulu sa ekipom Volera iz Ciriha, igrate sutra protiv Vakifbanke odlučujuću utakmicu za F4 lige šampiona.

SCCS: Vladane zamolio bih te da nam se predstaviš, da nam kažeš nešto o sebi?

VR: Od 2002 god sam kondicioni trener u sportu. Radio sam u nekoliko kosarkaskih timova a najduze u kosarkaskom klubu Partizan gde sam proveo 4 godine. Pored kosarke trenirao Sam vrhunske sportiste u fudbalu i tenisu. Poslednje 2 godine radim u zenskoj odbojci kao trener u ekipi Volero Cirih.

SCCS: Kaži nam malo više o tvojoj trening filozofiji, čemu ti pridaješ najviše značaja pri radu sa klijentima?

VR: Jasno definišem strukturu motoričkih sposobnosti koje dovode do uspeha u odredjenoj sportskoj grani, poštujem princip individualizacije u treningu.

SCCS: Predstavi nam temu koju ćeš predavati na seminaru u kratkim crtama?

VR: Kreiranje i selekcija vežbi u teretani - prilikom pripreme treninga - definisanje ciljeva i metoda treninga kao i analiza pri izboru svake vežbe u funkciji unapredjenja motoričkih sposobnosti i prevencije od povreda.

SCCS: Tvoja očekivanja od seminara?

VR: Da kroz razmenu znanja i iskustva sa kolegama napredujem u svom radu kao i da kroz zajednički rad unapredimo mesto kondicionog trenera u vrhunskom sportu.

SCCS: Čime se trenutno bavi Vladan Radonjić?

VR: Kondicioni trener odbojkaškog kluba Volero iz Ciriha.

SCCS: Hvala ti Vladane i srećno sutra !