Upoznajte Borisa Šimurinu!

Danas vam predstavljamo Borisa koji će nam se predstaviti i odgovoriti na naša pitanja. 

Kratka biografija:

Boris je počeo da se bavi Karateom sa 12 godina, nosilac je crnog pojasa 3 DAN,  bio je član reprezentaciji Jugoslavije u tradicionalnom Karateu od Kadetskih do Seniorskih kategorija. Dok je trenirao Karate Boris je ujedno vodio računa o svojoj kondiciji sam, što mu je pomoglo da donese odluku i upiše Fakultet Sporta i Fizičkog Vaspitanja u Beogradu (DIF), na kojem je kasnije i diplomirao. 

2003 Boris je se preselio u Belgiju gde je radio u fitnes centru Passage Fitness First i kao licni trener vrhunskih sportista. Januara 2008 je postao glavni kondicioni trener tima iz odbojke na pesku Mouha-Van Breedam, glavni cilj tima je bio da se kvalifikuju na Olimpijske Igre u Pekingu 2008, tokom rada sa Belgijankama imao je mogućnost da radi i na mentalnom i duhovnom aspektu kod sportista. Ovo je bio početak njegovog studiranja Holističkog pristupa svakodnevnom životu, što mu je pomoglo u daljem radu sa vrhunskim sportistama. Uz pomoć novih saznanja i ličnog iskustva pored kondicionog treninga Boris je vodio računa i o mentalnom delu rada sa Belgijankama, 2008 tim je se kvalifikovao na Olimpijske Igre u Pekingu i zauzeo 9 poziciju. Što je bio neverovatan uspeh s obzirom da je tim počeo sa pripremama godinu dana pre Olimpijskih Igara. 

Posle 2009 Boris je napustio Belgijanke i posvetio se individualnom radu sa vrhunskim sportistima, do sad je proveo nekoliko puta na usavršavanju u Americi gde je 2014 dobio i certifikat Holistic Lifestyle coach Nivo 1 od CHEK Instituta, a 2015 i Nivo 2. 

Boris je se vratio da živi u Srbiju, gde je godinu dana radio kao kondicioni trener ženskog odbojkaskog kluba Tent iz Obrenovca sa kojim je osvojio srebrnu medalju u Kupu Srbije, trenutno živi u nacionalnom parku Tara, njegova ljubav prema Balkanu ga je inspirisala i da organizuje seminar za kondicione trenere SCCS Belgrade koji ce na dva dana dovesti vrhunske stručnjake iz celog sveta da podele svoje znanje i iskustvo. On takodje deli svoje iskustvo i znanje o važnosti jedinstva uma, tela i  duha da bi imali zdrav život u Retreatu Tara.  

Pitali smo Borisa:

SCCS: Borise, molim te predstavi se našim čitaocima, ko je Boris Šimurina?

BŠ:   Ja sam neko ko živi život po svojim pravilima, sa velikim akcentom na zdrav život! U kondicionim vodama sam od 99-00, što znači oko 17-18 godina, imam iskustvo u radu sa raznim sportistima od karatista do profesionalnih odbojkašica na pesku. Konstanto učim i unapredjujem se testiram nove metode da bi mogao da izvučem maksimum iz ove kompleksne mašine koja se naziva ljudsko telo. U mom traganju da konstantno napredujem istraživao sam mnoge škole treninga. Kombinujući različite žanrove u fitnesu uključujući tehnike disanja, yogu, meditaciju, karate i iskreno lista ide dalje i dalje!

SCCS: Čime se vodi Boris u radu sa klijentma, koja je tvoja filozofija?

BŠ: Treniraj ono što može da se trenira, nemoj od slona da pokušavaš da praviš geparda, ono što hoću da kažem prilagodi trening klijentu i posveti se njegovim / njenim jačim stranama uz naravno detaljnu proveru celog sistema. Takodje, ja volim da gledam klijenta kao "Celo" biće, na žalost neke moje kolege zaboravljaju na to i da će taj klijent imati i život posle završetka karijere sportiste.

SCCS: Predstavi nam svoju temu koju ćeš predavati na seminaru?

BŠ: Zadnjih 10-12 godina uglavnom radim sa ženskim klijentima, shvatio sam da i ako su muškaraci i žene isti u većini stvari ipak postoje neke razlike, ja ću predstaviti te razlike i čemu ja pridajem značaj u radu sa ženskim klijentima. 

SCCS: Tvoja očekivanja od seminara?

BŠ: Pošto sam ja organizator seminara i tvorac ideje da na našim prostorima treba da imamo jedan vrhunski seminar za trenere fizičke spreme vodio sam se idejom da dovedem vrhunske trenere kod nas i da dam priliku našim stručnjacima da se uče od svetski poznatih stručnjaka ali i od naših vrhunskih trenera. Nadam se dobroj i pozitivnoj energiji kao i da će učesnici dobiti mnoštvo kvalitetnih informacija i da će seminar postati tradicionalan.

SCCS: Čime se trenutno bavi Boris?

BŠ: Supruga i ja vodimo retreat na prelepoj planini Tara, u kojem pružamo kompletnu uslugu, sveobuhvatni prirodni retreat za Duh, Telo i Um! Nudimo razne usluge, kao što su tematske radionice: Živeti Holistički, Biljna medicina, Lečenje kroz pokret, traganje za hranom u prirodi, razvijanje lidera kroz interakciju sa životinjama i mnoge druge.

SCCS: Hvala ti Borise, vidimo se u Maju!