Upoznajte Mladena Jovanovića

Mladen je dobro poznato ime u svetu sportskih naučnika, njegov dolasak na SCCS je nešto što smo na ovim prostorima dugo očekivali jel do sad nije imao priliku da se na nekom seminaru predstavi!

Mladenova kratka biografija:

Mladen se vodi idejom da njegova saznanja pomognu sportskoj nauci generalno, a ne samo timu sa kojim radi.

Specijalizovao se:

Teorija treninga, planiranje i programiranje, fizička priprema, teorija treninga, nauka o vežbama, ishrana.

Karijera:

  • Kondicioni trener i Data Scientist Port Adelaide Football Club
  • ASPIRE Academy for Sports Excellence
  • Glavni kondicioni trener Hammarby Football Club
  • Glavni kondicioni trener Fudbalski klub RAD
  • Stažista u Mike Boyle Strength and Conditioning, Woburn, MA
  • Glavni kondicioni trener u ženskom odbojkaskom klub KLEK. Zrenjanin, Serbia
  • Glavni kondicioni trener Fenerbahce Sports Club - Odbojka, Istanbul, Turkey
  • Glavni kondicioni trener u Teniskom klubu Banjica, Bograd
  • Glavni kondicioni trener u Fudbalskom klub Rad, Beograd
  • Staž i glavni kondicioni trener u Kosarkaškom klubu Partizan, Beograd

Pitali smo Mladena:

Zdravo Mladene, hvala ti još jednom na izdvojenom vremenu da te bolje upoznaju učesnici seminara SCCS!

SCCS: Mladene, molim te predstavi nam se, ko je Mladen Jovanovic?

MJ:  Rodjeni Šapčanin, osnovnu i srednju školu završio u Puli/Hrvatska, fakultet Sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, gde sam i ostao da živim. Za prvi "profesionalni" angažman u FK RAD kao glavni kondicioni trener 2007. zahvalan sam Miši Filipoviću. Za prvi "internacionalni" angažman u Fenerbahceu (Odbojka) 2008/09 zahvalan sam Borisu Šimurini. Nakon toga je usledilo stažiranje kod Mike Boylea u Bostonu, 2010, povratak u FK RAD, pa FK Hammarby iz Stockholma (2011-2013), Aspire Academy u Qataru (2015), i Port Adelaide iz Australije (2016).

SCCS: Čime se vodi Mladen pri radu sa klijentima, šta je tvoja trening filozofija?

MJ: Moja trening filozofija se zasniva na komplementarnosti (otud i naziv za moj website Complementary Training), a u poslednje vreme na principima donošenja odluka u neizvesnosti (uticaj Taleb-a, Gigerenzera, kao i Agilnog planiranja iz IT industrije)

SCCS: Predstavi svoju temu koju ćeš predavati na seminaru?

MJ:  Moja tema se odnosi na planiranje treninga jačine koristeći Daily Undulating Framework, koji je fleksibilan i agilan pristup koji može lako da poveže različite principle i modele (koje ću ukratko objasniti i pokriti) i da bude primenjen u raznim kontekstima (npr. specifičnim sportovima jačine: powerlifting, weightlifting, strongman, kao i timskim sportovima).

SCCS: Tvoja očekivanja od seminara?

MJ: Od seminara uglavnom očekujem upoznavanje i druženje sa kolegama, kao i razmenu iskustava i znanja. Kao i kekse i kolačiće. 
U Srbiji ne postoje ovakva dešavanja i nadam se da će ih biti češće, da ćemo ugostiti medjunarodne i naše stručnjake i raditi više na učvršćivanju odnosa izmedju kolega, kao i u stvaranju zdravog "networkinga"!

SCCS: Čime se trenutno bavi Mladen Jovanović?

MJ: Trenutno sam na Tajlandu, treniram Muay Thai, pišem knjigu i par radova, pripremam se i odmaram za lansiranje jedne aplikacije za trenere koja bi trebala da bude dostupna do seminara. Ja i kolega smo pokrenuli vlastitu firmu koja ce se baviti izradom alata za trenere, koji bi trebali da im olakšaju administraciju i planiranje. Takodje sam upisao Doktorske studije i radim na sticanju doktorata!

SCCS: Hvala ti Mladene na izdvojenom vremenu i veoma nam je drago što ćeš biti deo predavačkog SCCS tima! Vidimo se u Maju!