Upoznajte Joakima Dettnera!

Danas vam predstavljamo Joakim Dettnera, predavača na SCCS Seminaru!

Kad se pročita Joakimova biografija odmah vam je jasno da je reč o izvrsnom stručnjaku, zato nam je veoma drago što imamo priliku da ga ugostimo u Beogradu!

 

Kratka biografija:

Joakim je se 1997 kvalifikovao kao doktor Naprapatije, 1998 je se kvalifikovao i kao legitimni naprapat (specijalista manuelne medicine) u Švedskom zdravstevnom sistemu. 2002-2003 Joakim je bio na doktorskim studijama i u istraživačkom timu na sportskoj medicini na Univerzitetu u Umea Švedska, radio je na istraživanjima hroničnog bola u donjem delu ledja  i njegovoj povezanosti sa nedostatkom proprioceptivne sposobnosti.  

Joakim je osnivač i glavni trener u Skandinavskom Top Atletskom Centru (STAC) u Švedskoj, razvio je digitalnu platformu za proveravanje i dizajniranje programa STAC PAD kao i najatraktivniji komplet sportske medicine i kondicione edukacije u okviru STAC akademije.

Joakim je bio učesnik na mnogobrojnim nacionalnim i medjunarodnim konferencijama i prezentuje svoje znanje i primenjeni trenažni proces od 2000 godine. Imao je više od 36.000 konsultacija sa žrtvama teških saobraćajnih nezgoda, manjih povreda do rehabilitacije vrhunskih svetskih sportista. Klijenti sa kojima je Joakim radio uključuju Svetske najbolje hokejaše, rvače, skakače sa motkom, kopljaše, triatlonce, veslače, kajakaše, Džudiste, odbojkaše, fudbalere i umetničke klizače. U Švedskom hokeju na ledu u zadnjih 5 godina njegov doprinos je veoma očigledan za nekoliko timova. 

Joakim je pasioniran celim procesom proveravanja, analiziranja i atletskim radom i uvek počinje od osnovnih principa bez obzira koji sport je u pitanju. Dve osnovne mantre su mu "manje je više" i treniraj manje, treniraj pametnije" koje imaju glavno mesto u njegim predavanjim.

Pitali smo Joakima:

Zdravo Joakime, hvala ti što si našao vremena da odgovoriš na par pitanja da te učesnici seminara bolje upoznaju.

SCCS: Joakime, normalno zamolim predavače da se predstave prvo, ali sa tvojom detaljnom biografijom mislim da smo dobili jasnu sliku ko je Joakim, pa bih prešao na drugo pitanju odmah, a to je tvoja trenig filozofija, čime se ti vodiš u radu sa klijentima?

JD: Moja filozofija je da podmirim klijentove potrebe i uvek je povezana sa individualnim mogućnostima, ciljevima i sa potrebama u sportu ⁄ aktivnosti kojom se bavi klijent! Ja gradim, oporavljam, učim i optimiziram šta treba da se uradi, trenutno i za budućnost, vezano za trenutnu situaciju u kojoj se nalazi klijent! Sve može da se uradi ukoliko je trener širok i dubok da tako kažem i ako je klijent doneo odluku da se posveti radu. Obim rada nije kralj, primenjeno znanje jeste!

SCCS: Kaži nam malo više o temi koju ćeš predavati na smeinaru?

JD: Moje predavanje se zove Core Out – O čemu je reč?! Reč je kako ja radim sistematski i uspešno sa klijentima, timovima i sa razno raznim klijentima, koji prolaze kroz STAC proces. Proces kojia se sastoji od proveravanja, testiranja, analiziranja, dizajniranja programa, trening periodizacije, ponovog proveravanja, modifikacije izbora vežbi, dizajniranja programa i mnogih drugih komponenti. Moja poruka bi bila učesnicima da budu svesni važnosti izgradnje nekoliko snažnih , stabilnih i važnih stepenika pre nego što krenu da se penju, podižu i skaču po njima. Ukoliko to ispoštujete zanimljive stvari će se dešavati posle toga!

SCCS: Tvoja očekivanja od seminara?

JD: Moja očekivanja od seminara, da naučim nešto novo od predavača na seminaru, a i učesnika, imena u timu predavača za sigurno garantuju to! Takodje se nadam kasnom proletnjem suncu da uživam u njemu dok ispijam svoj espreso !

SCCS: Čime se trenutno bavi ⁄ zanima Joakim Dettner?

JD:  Moja okupacija je trenutno trostruka, radim kao Doktor Naprapatije (ekspert manuelne medicine) na našem sportskom medicinskom odeljenju nekoliko dana u nedelji. Radim i kao STAC Elite Trainer, učeći brojne vrhunske sportiste internacionalnog nivoa iz raznih sportskih grana kao i lokalne fitnes klijente! Takodje radim i razvijam ⁄ edukujem ⁄ predajem na STAC akademiji nekoliko puta nedeljno!

SCCS: Hvala ti Joakime, jedva čekamo da seminar počne!